16 april 2013

"Met her at Coachella..."


Bron foto's: tumblr, LA Times
Zoals elk beetje modemeisje droom ik om op een weekend Coachella te kunnen bijwonen - voor iedereen die dit weekend onder een steen heeft geleefd en vooral Instagram heeft vermeden: Coachella Valley Music and Arts Festival is een 3-daags festival dat wordt gehouden in Indio, California. Herinner je de hologram van Tupac nog? Coachella. Lykke Li's uitbundige versie van Lil' Wayne's A Milli? Coachella. Maar alsof de hoeveelheid optredens en kunst geen reden genoeg zijn om dit festival te bezoeken, zijn de meeste hoofden (/camera's) gericht op de outfits van bloggers, it-girls en modellen. Al lijkt het alsof deze meiden rustig aan het Coachillin' zijn, is er heel wat werk vooraf gegaan aan het uitzoeken van de festivalkledij, maar waarom? Dat zit zo:

1. Net zoals elk feestje zou het een ramp zijn om hetzelfde te dragen als een ander, wie gaat er zich dan omkleden? En als je moet omkleden, heb je dan nog wel genoeg voor de volgende dagen? Originaliteit is dus een must - vintageshops here we come!

2. Vaak nodigt een merk bloggers uit om naar Coachella te komen en zo het merk te promoten, een win-win situatie waar ik zelfs nog volmondig ja op zou zeggen als ik met een Zeeman shirt moest lopen (ik zou 'm wel croppen, dat wel). Het is dan wel zo beleefd om naast het wapperen met waaiers vol reclame, een item te dragen die van dit merk is. Dit komt dus bovenop regel 1 (en jij dacht dat mode zomaar iets leuks was...). Maar we zijn er nog niet...

3. Coachella is met April een 'vroegertje', aangezien het festivalseizoen pas van start gaat in eind mei. Je begrijpt dus wel dat de Coachella-outfits als voorbeeld worden gebruikt voor de opkomende events. Kortom: de lat ligt hoog.

Coachella's 1st Weekend of 2013 stond vooral in het teken van sixties en nineties, of combinaties ervan. Hoewel festivals bekend staan om het hoge hippiegehalte, is de nineties een stijl die langzaam van de foute kant terug naar onze alledaagse outfits kruipt. Mijn reactie hierop? Welcome back platforms, welcome back buns and wel-freaking-come back tie dye! Overigens is het hippiegehalte wel naar een next level getild; was het eerst leuk om een schattig bloemenkransje van mini madeliefjes in je haar te dragen, worden er nu hele bruidsboeketten op het hoofd gezet. Ook deze trend heeft mijn zegen (like they care).

Na het bladeren door de digitale Coachella-fotoboeken, ben ik er uit. De ultieme Coachella uitrusting is daarom van top tot teen: bloemenkrans (hoe groter, hoe beter), gevolgd door óf een blauw/oranje gespiegelde Ray-Ban zonnebril óf een rond exemplaar van merk naar keus, een cropped top (er zijn ook niet veel andere opties met de temperatuur van 40 graden) eventueel met een gehaakte cardigan eroverheen, high waisted -jeans- shorts (liefst van Levi's) en tot slot een paar gladiatorensandalen die gemene tanlines achterlaten.

Zo. Nu heb ik ook meteen een beeld bij het meisje waar Frank Ocean over zingt, behalve haar Hollywood smile, stripper booty and a rack like wow..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten